Meconopsis eller Blå Valmuesøster Photo: Jan Bjerring
Meconopsis eller Blå Valmuesøster Photo: Jan Bjerring

Blå Valmuesøster i vår hage

Blå Valmuesøster har et rykte på seg for å være vanskelig å dyrke i hagen. Dette er nok riktig, da den stiller strenge krav til klimaet der den skal gro. Den vil ikke ha det for varmt, og den vil absolutt ikke tørke ut. Faktisk trives de best i Nord-Norge.

Vi plantet den i halvskygge/skygge og etter et år ble den riktig flott.

Normalt vokser den høyt oppe i Himalaya, den er faktisk Bhutans nasjonalblomst. Den trives best i næringsrik jord med en relativt lav ph. Ofte visner den og dør atter at den har blomstret og satt frø, men dersom den trives kan de vokse som en staude i år etter år. Den trives godt sammen med f.eks Rhododendron eller lignende og er slående vakker når den blomstrer.

Blå-Valmuesøster-frøbelg
Blå-Valmuesøster-frøbelg      Foto: Seedsofeaden.com

Ofte blir Blå Valmuesøster sett på som en vanlig Valmue, men dersom den blir behandlet på samme måte vil den raskt gi opp, visne og forsvinne. Dens naturlige veksrområde er jo tross alt i Himalaya, i Tibet, Kina, Nepal og Bhutan. Hvis den får vekstforhold som den liker, fuktig, kjølig og skyggefullt, så vil den bli et av de flotteste smykkene i hagen. Dersom den i tillegg får godt med gjødsel og kompost vil den trives og blomstre år etter år.

En lengre artikkel om Blå Valmuesøster på engelsk finner du her. KLIKK HER

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *