Dette er hva nettet sier om dyrking av HøstAnemome:

 

Japonese Anemone Photo: Jan Bjerring
HøstAnemone                           Photo: Jan Bjerring

Det er få planter som kan blomstre sammenhengende fra August og helt til slutten av oktober og hele tiden se både flott og elegant ut. Men HøstAnemonen kan!

 

Photo by. Dorte F License: Creative Common
Photo by. Dorte F.                  License: Creative Common

Dette er hva den engelske Avisen «The Telegraph’s Hagebilag» sier om HøstAnemone:

Planten kan bli opp til 1 meter høy.

Det latinske navnet er Anemone Hupehensis, oppkalt etter Hupeh-provinsen i det østlige Kina, stedet den opprinnelig kom fra.

H. ble introdusert i Europa av en engelskmann ved navn Robert Fortune (1812 – 1880). Han skal etter sigende ha funnet den mellom gravstener på en kirkegård i Shanghai.

Slik dyrker du HøstAnemone:

H. kan spre seg og dekke store områder og kan bli nesten umulig å fjerne igjen. Men den kan allikevel være vanskelig å dyrke fordi den slett ikke liker å bli uroet. Den trives best i god og veldrenert jord i halvskygge. Og er de ikke fornøyd med forholdene gir de raskt opp, visner og dør.

Veletablerte planter har det best når de får være i fred. Dersom du ønsker å få dem til å formere seg kan du ta stiklinger eller rotskudd akkurat i det de stikker opp av jorden på forsommeren. Plant dem så i god kompostjord, fortrinnsvis i plastpotter slik at røttene holdes kjølige. De kan plantes ut på ettersommeren når veksten har kommet godt i gang.

Det kan også være mulig å rett og slett ta små biter av roten sent på høsten og legge dem under et godt lag med kompostjord , disse vil da spire neste vår.

(Kilde: The Telegraph/gardening)

Hos oss har HøstAnemone vært et hyggelig bidrag til hagen på en tid da det ikke er så veldig mange planter som viser seg fra sin beste side.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *